Elfstedentocht 2011

DE TOCHT DER TOCHTEN

Follow Gietitoan on Twitter

NIEUWS

WETENSWAARDIGHEDEN   

VOLG ONS OOK OP TWITTER.

De woorden vd toenmalige voorzitter vd Vereniging ‘De Friesche Elf Steden’ op 2 jan'97 de tocht der tochten’ aankondigde, ‘It giet oan’, zijn magisch geworden.

montes.

ELFSTEDENTOCHT RALLY

Rijd de Elfstedentocht rally en maak kans op echte klapschaatsen of een Elfsteden-pakket! FBTO biedt nu de mogelijkheid om de Elfsteden-tocht virtueel te rijden.

.

<< Ga terug

IJzige Uitjes

 

Doe en kijk centrum Nooitgedagt - IJlst .

Na een aantal broeikaswinters konden de woorden ijs, sneeuw en schaats weer uit het vet gehaald worden; ijspret in alle vormen staat weer in de belangstelling. In het het Doe en kijk centrum vindt u alle benodigde informatie over de (vroegere) Koninklijke Fabrieken J. Nooitgedagt & Zn. Het centrum is gevestigd in het eerste echte fabrieksgebouw van Jan Jarigs Nooitgedagt, dat zich in het pittoreske elfstedenstadje IJlst bevindt. Hier begint Jan Jarigs Nooitgedagt in 1865 met het produceren van schaatshouten en schaven. In de loop der jaren is deze activiteit steeds meer uitgebreid en is het assortiment uitgebreid met gereedschappen, schaatsen en houten speelgoed.

Elfstedentocht 1963

 

Op 18 januari 1963 vond de twaalfde Elfstedentocht plaats. Dat was de verschrikkelijkste en één van de koudste Elfstedentochten uit de geschiedenis. Velen zullen zich die tocht nog herinneren. Dat komt waarschijnlijk ook omdat daarvan voor het eerst live verslag van werd gedaan op radio en televisie. Daardoor kon iedereen in Nederland deze historische tocht direct meebeleven.